Werkwijze

 

 

 

 

 

 

 Werkwijze

Als u bij mij in de praktijk komt start ik altijd met een gesprek om elkaar beter te leren kennen en uw klacht helder in beeld te brengen. Hierna volgt, indien nodig, een visuele inspectie en een aantal testen. Dit maakt het voor mij duidelijk om welke organen/ spieren het gaat en op wat voor manier zij betrokken zijn bij de klacht. Vervolgens maak ik direct een behandelplan dat ik u toelicht en samen bespreken we dan welke vorm van behandeling u het beste past. Hierna volgt een behandeling.

Na elke behandeling krijgt u van mij adviezen mee, waarmee u zelf, thuis, aan de slag kunt gaan. De adviezen kunnen betrekking hebben op stress reductie, voeding en beweging.

Voor ondersteuning in u herstel  kan ik u in mijn praktijk de volgende methodes aanbieden:

Shiatsu

Shiatsu is gebaseerd op de Chinese geneeskunde. Het doel van shiatsu is om de energie in het lichaam actiever te laten stromen waardoor het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Bij shiatsu wordt er gewerkt op de posities waar de energiebanen lopen en op de bijbehorende acupunctuurpunten in het lichaam. Shiatsu wordt toegepast bij zowel fysieke als mentale klachten.

Triggerpoint therapie

Bij een triggerpointbehandeling worden in de aangedane spieren, de spierknopen opgezocht. Deze spierknopen geven vaak een uitstralende pijn op andere plekken dan waar de klacht vandaan komt. Dit komt omdat de spier door knopen is verkort en daardoor aan structuren op andere plaatsen in het lichaam gaat trekken. Door met de duim langzame strijkingen te maken over de spierknoop ontspant de spier en dit verlicht de pijn. 

 Myofasciaal cuppen

Hierbij wordt met behulp van siliconen cups het spierweefsel en bindweefsel losgemaakt.

Moxa

Moxa is geperst bijvoetskruid. Dit wordt aangestoken en, op een veilige afstand, boven de pijnlijke plek gehouden. De warmte dringt diep door in het weefsel, waardoor het zich makkelijker kan ontspannen.

Medical taping

Bij medical taping wordt er gebruik gemaakt van elastische hypoallergene tape. De tape ondersteunt het spierstelsel en het herstel zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De tape blijft een aantal dagen zitten ten einde zijn werk optimaal te verrichten. 

Sportmassage

Bij deze massage wordt het aangedane spierweefsel los gemasseerd. Dit kan met diepe en met oppervlakkige technieken. Een sportmassage is niet alleen voor sporters van toepassing maar kan ook worden toegepast bij mensen die minder sportief zijn uitgevallen.

Ontspanningsmassage

Een therapeutische ontspanningsmassage heeft tot doel om het lichaam daadwerkelijk te ontspannen. Hierdoor komt het lichaam weer tot rust en kan het herstellen. De massage bestaat uit zachte, lange strijkingen. 

 

In praktijk combineer ik de bovenstaande technieken ten einde u zo snel mogelijk klachtenvrij te krijgen.